Åre, lördag

Klockan fem på lördagsmorgonen gav sig åtta tappra ultralöpare iväg mot Östersund. Eftersom det handlar om tio mil var starten i Brattland. En viktig punkt är också maratonpasseringen i Slåtte. Tanken är att löparna skall vara i mål i Östersund under den tid stafettlöparna kommer in. En deadline-tid är satt för passeringen i Krokom.

Bland de åtta finns två rekordunga deltagare Frida,21, och Sara Hallqvist, 18. Två systrar från Åsarnas ”förort” Storhallen och en riktig idrottsfamilj med många kusiner hårt satsande på främst skidor, som också är Fridas och Saras huvudinriktning. Mamma Gunhild ingick i det Åsarna-lag som en gång var topplag i damklassen vid ÖP:s stadslopp. Laget bestod av sex systrar!

Klarar systrarna Frida och Sara de tio milen till Östersund har de gjort en starkare prestation än då klubbkompisarna Håkan Svensson, Peter Thor och Janne Ottosson för ett par år sedan sprang en tvådagars ultravariant mellan Åre och Levanger. Det var ett par mil längre, men uppdelat på två dagar. Då var motionären Håkan den stora överraskningen.