Trångsviken Woolpower hade bäddat för seger i damernas motionsklass redan efter tredje dagen. Men det gällde att hålla undan för konkurrenterna, främst då Strindheim, som bara låg ett par minuter efter.
Men det blev Namdals Löpeklubb som blev det stora hotet. Det norska laget låg ett bra tag före Trångsviken, men hade totalt tio minuter att hämta in. Hotet var alltså inte så stort.  För säkerhets skull stack Trångsviken åter förbi och vann även den sista dagen, men med bara 25 sekunders marginal. Totalt blev det nästan elva minuter till Namdal som stack upp och med knapp marginal visade hemmastarka Strindheim till tredje platsen. Trondheimslaget ledde de två etapperna i Norge. Trångsviken vann inte mindre än sex av sträckorna. Terese Svensson tog hem två, Jennie Jirhed, Marie Robertsson, Madeleine Linestrand och Helena Ekholm varsin.
Helena vann den första av sina två. På den tredje tog kanske två dagars tävlande ut sin rätt. Skidskytteesset var jättenöjd med sin löpform och lovar komma igen nästa år. På den sluttande  sträckan mellan Ås och Byskogen hade hon 3.28 per kilometer. Sara Lindsborg gjorde ett bra lopp på mellan Järpen och Mörsil, men för dagen blev det bara en tredje plats på sträckan.